Activiteiten

Wensambulance Limburg

hugoenmoniqueTwee ernstige ziektegevallen in eigen familie deden Hugo en Monique Breugelmans uit Herten besluiten tot de oprichting van Stichting WensAmbulance Limburg. Hun speciale zorgambulance staat kosteloos te beschikking om een laatste wens van ernstig zieke mensen te vervullen. Nog één keer naar een pretpark, nog één keer naar een familielid dat erg ver weg woont. Met de speciale zorgambulance van de WensAmbulance Limburg, waarmee Sevagram Verwenzorg nauw samenwerkt, is dat mogelijk.

Hugo Breugelmans heeft met eigen ogen kunnen zien wat het betekent om terminaal ziek te zijn en toch nog graag één keer ergens naar toe te willen. In Nederland is het in vervulling laten gaan van een dergelijke wens lang niet altijd haalbaar, vanwege de hoge kosten. Samen met zijn vrouw Monique kwam Hugo op het idee om een Volkswagen ambulance aan te schaffen. Speciaal met het doel om mensen die normaal gesproken niet meer kunnen reizen omdat ze ernstig ziek zijn, te vervoeren.

Net als Sevagram Verwenzorg weet Wensambulance Limburg hoe goed het voelt om als maatschappelijk betrokken bedrijf of als maatschappelijk betrokken particulier iets te kunnen betekenen voor mensen die afhankelijk van anderen zijn om een (laatste) wens te laten uitkomen. ,,Medewerkers en vrijwilligers van Sevagram kunnen ons dan ook ten alle tijden benaderen om een droom van een cliënt werkelijkheid te laten worden. Sevagram Verwenzorg vinden wij geweldig. Het is echt de kers op de taart", zeggen Hugo en Monique Breugelmans.

Bij de Stichting WensAmbulance Limburg staan vijftien vrijwilligers klaar om mensen te helpen. De stichting verzorgt niet alleen het vervoer, maar ook de begeleiding tijdens het bezoek. De Stichting WensAmbulance Limburg is een initiatief vanuit Veiligheids Trainingen Nederland (VeTraNed), het bedrijf van de familie Breugelmans dat is gespecialiseerd in onder meer het verzorgen van BHV, AED- en reanimatie-opleidingen.

Meer informatie: www.stichtingwensambulancelimburg.nl

logo wensambu