Kledinginzameling

Inzamelcontainer leger des heils kledingOp verschillende Sevagram locaties staan kledinginzamelpunten van Leger des Heils ReShare. Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun familie, maar ook mensen uit de buurt kunnen hier hun oude bruikbare kleding en schoenen deponeren en zo het Leger des Heils helpen. Sevagram krijgt maandelijks een kleine vergoeding van het Leger des Heils retour. Dit geld komt volledig ten goede aan Sevagram Verwenzorg.

Alle nog bruikbare kleding die wordt ingezameld via ReShare, komt uiteindelijk terecht in een van de twee ReShare Stores van het Leger des Heils. Deze zijn gevestigd in Groningen en Den Haag. Het zijn tweedehands kledingwinkels, waar een deel van de collectie bestaat uit zogeheten vintage kleding, authentieke kledingstukken uit de jaren '70, '80 en '90.

'Opnieuw delen' is het uitgangspunt van Leger des Heils ReShare. Wat iemand teveel heeft aan kleding kan iemand anders soms goed gebruiken. Iemand die niet besteden heeft, of juist iemand die kleding zoekt waar een verhaal achter zit.

ReShare is niet alleen goed voor het Leger des Heils en Sevagram Verwenzorg, maar ook voor het milieu: minder nieuwe kleding betekent minder productie en tevens minder afval.

Lees meer >>