×
02-04-2024

Meh me Lepke, Sjoen Mestreech

In april was de onthulling van ‘Sjoen Mestreech’ in de Gasterie van Zorgcentrum Scharwyerveld en Campagne. ‘Sjoen Mestreech’ gaat over Maastricht, ouder worden, fijne herinneringen aan het mooie Mestreech van vroeger en nu.

Elke oudere in Maastricht kon meedoen aan het project. Zowel bewoners van zorgcentrum Scharwyerveld en Campagne, huurders van de aanleunwoningen, wijkbewoners en cliënten van de dagbesteding konden aan het project deelnemen. Het is een mooi voorbeeld van Community Care dat ondersteund wordt door Sevagram Verwenzorg

Uit een aantal foto’s van bekende gebouwen of locaties in Maastricht, zoals de Aw Brök, het stadhuis, het Bonnefantenmuseum of de Helpoort, hebben de deelnemers een keuze gemaakt. Welk onderdeel van de afbeelding willen ze uitvergroten en beschilderen? Dat bepalen ze zelf. Daarna worden al die schilderijtjes weer samen gevoegd tot één groot schilderij. Zo ontstond een gezamenlijk kunstwerk in een bepaalde kunststijl.

Zoek je een leuke kaart of origineel cadeautje?

Van de kunstwerken van Sjoen Mestreech zijn fraaie wenskaarten gemaakt die je kunt kopen. Je kunt voor € 8,- een setje met vier kaarten en enveloppes bestellen via: verwenzorg@sevagram.nl. Vermeld in de mail s.v.p. je voor- en achternaam, de zorglocatie en je afdeling, en het aantal setjes dat je graag wilt ontvangen.

De opbrengst gaat naar Stichting Sevagram Verwenzorg om meer leuke activiteiten voor onze bewoners mogelijk te maken.