×
15-05-2024

Een social sofa voor Tobias

Op 15 mei jl. was de officiële onthulling van de ‘Social Sofa’ bij Zorgcentrum Tobias. Marco Peters, wethouder van Ouderenbeleid van Gemeente Heerlen, Peter Frolichs, voorzitter van de wijkraad ‘De Groene Wijk’, mevrouw Hermans van afd. ter Aar en vrijwilliger Mariel Vluggen hebben samen met directeur Frank Otten van Sevagram cluster Heerlen Zuid de gloednieuwe mozaïeken bank feestelijk onthullen.

De Social Sofa is een kunstproject van en voor bewoners van zorgcentrum Tobias en hun familie, studenten van het Vista college, studenten Geneeskunde, wijk- en buurtbewoners van de wijken Bekkerveld en Aarveld in Heerlen, vrijwilligers en medewerkers van Sevagram onder begeleiding van Brigitta Santegoeds, projectleider Kunst en Cultuur.

Door en voor bewoners en buurtgenoten

Dit Social Sofa project is een mooi een mooi voorbeeld van Community Care dat ondersteund wordt door Gemeente Heerlen, Frisse Wind en Sevagram. Op een Social Sofa komen buren weer met elkaar in contact. Zo werk je aan een betere band met de buren.

Sevagram wil met Community Care een ontwikkeling in gang zetten. Een beweging van iedereen die in een wijk kan bijdragen aan wonen, welzijn en zorg voor de oudere buurtgenoten. We zorgen voor elkaar. In de wijk, in de aanleunwoningen en in en met de zorgcentra. Steeds meer en steeds beter.